Принципи судової експертизи - І. В. Пиріг; І. Р. Шинкаренко (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2018)
На основі аналізу думок науковців сформульовано принципи судової експертології як самостійної науки, що є основою судово-експертної діяльності. Виокремлено принципи судово-експертної діяльності, визначено їх співвідношення з принципами науки. Розкрито зміст кожного з принципів і надано власне розуміння доцільності їх застосування.
Keywords: судова експертологія; судово-експертна діяльність; принципи, об’єктивність; детермінізм; законність; незалежність