Актуальні питання судово-психологічної експертизи дітей, примусово переміщених, депортованих на територію держави-окупанта рф - Єгорова, Тетяна (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2025)
У контексті деструктивного впливу індоктринації розглянуто психологічні аспек-ти наслідків примусового переміщення, депортації українських дітей до рф. Окре слено основні завдання комплексної судової психолого-психіатричної експертизи дітей, репатрійованих до України із рф. Наголошено на актуальності розроблення методичного забезпечення цього виду комплексної експертизи.
Keywords: дитина; примусове переміщення; депортація; індоктринація; русифікація; ідентичність; психологічна травма; репатріація; реінтеграція; комплексна судова психолого-психіатрична експертиза; методика