Питання визначення техніко-експлуатаційних показників і геометричних параметрів автомобільних доріг у місцях дорожньо-транспортних пригод - Ольхов, Валерій; Павлюк, Станіслав (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2025)
День у день збільшується кількість дорожньо-транспортних пригод, у яких тех ніко-експлуатаційні показники й геометричні параметри на автомобільних доро-гах є супутньою або безпосередньою причиною їх настання. Це пов’язано з тим, що автомобільні дороги України зазнають технічного зносу внаслідок тривалої експлуатації та нестачі коштів на їх відновлення, а також із повномасштабним воєнним вторгненням російської федерації на територію України, унаслідок чого техніко-експлуатаційні показники автомобільних доріг загального користування та вулиці й дороги населених пунктів зазнають пошкоджень і руйнувань, усунення яких потребує залучення додаткових коштів на їх відновлення.
Keywords: автомобільна дорога; техніко-експлуатаційні показники; геометричні параметри