Дослідження автентичності цифрових зображень з використанням методів штучного інтелекту з попередньою обробкою інформації методами фільтрації - Чорний, Сергій; Брендель, Ольга; Соломаха, Роман (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2023)
Досліджено ефективність структур семантичних класифікаторів на основі штучних нейрон-них мереж із узагальненням результатів попередньої обробки за кількома методами фільтрації у задачах оцінки автентичності зображень. Оцінки ефективності розпізнавання за критерієм Дайсе надано на прикладі виявлення зон редагування зображень, створених редактором цифрово-го живопису.
Keywords: автентифікація; цифрові зображення; штучний інтелект; семантична класифікація; ELA; PCA; Inpainting