Судова автотехнічна експертиза в адміністративних справах - Забуга, Олександр (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2026)
Досліджено особливості призначення, проведення та оцінювання судової автотехнічної експертизи в адміністративному судочинстві України. Розкрито процесуальну роль автотехнічної експертизи як засобу доказування у справах, пов’язаних із дорожньо-транспортними пригодами, притягненням до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, а також оскарженням рішень суб’єктів владних повноважень.
Keywords: адміністративне судочинство; судова експертиза; автотехнічна експертиза; орожньо-транспортна пригода; докази