Мистецтвознавче дослідження предметів ДПМ на прикладі творів косівської кераміки - Гончар, Лариса (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2026)
Проаналізовано етапи створення керамічних виробів. Наголошено на унікальності косовської кераміки. Виокремлено ознаки та роди цих керамічних виробів.
Keywords: атрибуція; стиль; манера; стилістичні ознаки; композиція; орнамент; кераміка; полива; форма; ритований розпис; контррельєфні лінії; триколірна гама