До питання датування вогнепальної зброї XIV—XV століть під час проведення мистецтвознавчої експертизи - Верхотурова, Мар’яна (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2024)
Розглянуто особливості проведення мистецтвознавчої експертизи вогнепальної зброї XIV—XV століть, важливим етапом під час якого за здійснення атрибуції є датування. Акцентовано увагу на деяких особливостях будови та декору зброї, на які варто звертати увагу під час датування предмета. Здійснено їх поверхне-вий аналіз.
Keywords: мистецтвознавча експертиза; експертне дослідження; атрибуція; вогнепальна зброя XIV—XV століть; зброєзнавство