Напрями цифровізації бухгалтерського обліку та експертних досліджень - Чабанюк, Одарка; Лобода, Наталія (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2025)
Розглянуто сутність та застосування цифрових технологій бізнес-процесів підпри-ємства, які є невід’ємною частиною та запорукою його розвитку. Обґрунтовано не-обхідність подальшого удосконалення управління діяльністю підприємства на шля-ху впровадження сучасних інформаційних систем, які забезпечують оперативність, якість, надійність процесів збирання, оброблення та зберігання інформації й опти-мізацію управлінського персоналу підприємства. Розкрито сутність інформаційної системи за трьома напрямами: семантичним, технічним, діловим. Узагальнено на-прями оброблення облікової інформації, які є визначальними в організації бухгалтер-ського та управлінського обліку, що впливатиме на об’єкти експертних досліджень.
Keywords: бухгалтерський облік; судова економічна експертиза; судовий експерт; цифровізація бухгалтерського обліку; висновок експерта