Особливості дактилоскопічних досліджень під час проведення комплексних судових експертиз - Мороз, Юрій; Ясенок, Альона (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2023)
Розкрито особливості та проблемні питання дактилоскопічних досліджень під час проведен-ня комплексної судової експертизи. Висвітлено суть використання різних спеціальних знань для розв’язання спільного завдання, яке судовий експерт лише однієї галузі вирішити не може. Роз-глянуто особливості проведення дактилоскопічних досліджень під час проведення комплексних судових експертиз, визначено предмет, яким є фактичні дані, що їх установлюють у результаті дослідження об’єктів за допомогою комплексу методів різних наук, а об’єктом є носії інформації, які мають криміналістичне значення та дослідженням яких досягається розв’язання поставле-ного завдання.
Keywords: комплексна судова експертиза; дактилоскопічне дослідження; сліди рук; кон-тамінація