Виявлення та аналіз основних недоліків у роботі науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів МВС України - (:unkn) unknown (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2026)
У дослідженні розглянуто основні недоліки в діяльності науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів МВС України, які впливають на ефективність та якість проведення судових експертиз. Проаналізовано технічні, кадрові, методологічні та фінансові аспекти функціювання НДЕКЦ, а також визначено їх вплив на результати експертної діяльності. Обґрунтовано необхідність комплексного підходу до вдосконалення роботи експертних центрів шляхом модернізації матеріально-технічної бази, розвитку кадрового потенціалу, оновлення методичного забезпечення та покращення фінансування. Зроблено висновок про ключову роль усунення виявлених недоліків у підвищенні надійності та якості судово-експертної діяльності в Україні.
Keywords: науково-дослідні експертно-криміналістичні установи МВС України; фективність судово-експертної діяльності; організаційне забезпечення; методологічне забезпечення та стандартизація експертиз