Криміналістичні обліки: проблеми класифікації - І. В. Пиріг; В. О. Приходько (My University, 2021)
Досліджено проблеми класифікації криміналістичних обліків. Розглянуто класифікацію криміналістичних обліків за службовою належністю, ступенем централізації та функціональним (цільовим) призначенням (як основними критеріями для класифікації). Доведено, що за ступенем централізації обліки потрібно поділяти на центральні, регіональні й місцеві, але при цьому зауважено фактичну відсутність обліків експертної служби на місцевому рівні. Обґрунтовано розподіл криміналістичних обліків за функціональним (цільовим) призначенням на розшукові та довідкові, водночас зазначено, що довідково-допоміжні обліки у вигляді колекцій станом на сьогодні втратили своє значення й не можуть складати систему криміналістичних обліків.
Keywords: класифікація; розслідування кримінальних правопорушень; криміналістичні обліки; розшукові обліки; довідкові обліки; експертна служба