Розслідування дорожньо-транспортної пригоди та визначення причиновонаслідкових зв’язків між несправностями транспортного засобу - А. Д. Кошкаров (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2020)
Розглянуто питання, які стосуються розслідування в кримінальних провадженнях дорожньо-транспортної пригоди та визначення причиново-наслідкових зв’язків між несправностями транспортного засобу. Визначено цілі та завдання огляду транспортного засобу слідчим. Зауважено порядок призначення експертизи технічного стану в кримінальному провадженні під час розслідування дорожньо-транспортної пригоди. Розглянуто питання, які фахівці розв’язують під час проведення автотехнічної експертизи технічного стану транспортних засобів. Виявлено можливі висновки судової експертизи після визначення технічного стану транспортного засобу на момент дорожньо-транспортної пригоди та оцінки цих висновків.
Keywords: розслідування; слідчий; експерт; судова експертиза; транспортний засіб; технічний стан; експлуатація; дорожньо-транспортна пригода; несправності; причиновий зв’язок