Актуальні проблеми комплексних судовоекспертних досліджень під час визначення порядку дій пожежних підрозділів дснс України - І. Л. Шебалков; Ю. В. Панчук; Р. Н. Гусейнов; В. С. Супрун (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2020)
Зазначена необхідність дослідити проблеми комплексних пожежно-технічних досліджень і досліджень з охорони праці й безпеки життєдіяльності, визначити відповідність дій особового складу органів управління та пожежно-рятувальних підрозділів під час проведення пожежно-рятувальних робіт вимогам нормативних документів з охорони праці й пожежно-тактичним прийомам бойових дій, застосування спеціальної техніки та засобів пожежогасіння. Проаналізовано інформаційні матеріали для дослідження дій пожежних підрозділів ДСНС України на пожежі й визначення причиново-наслідкового зв’язку між досліджуваної подією, негативними наслідками та відповідальною особою у разі виникнення нещасного випадку.
Keywords: комплексна судова експертиза; суб’єкти судової експертизи; нещасний випадок; пожежно-тактичні прийоми бойових дій; пожежна тактика; пожежно-рятувальні роботи