Судово-ґрунтознавча експертиза пісчаних грунтів - О. О. Хлесткова (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2015)
Експертне дослідження піщаних ґрунтів стає все більш актуальним у зв’язку з поширенням кримінальних справ стосовно несанкціонованого видобутку пісків як корисних копалин. Запропоновано методику досліджен-ня піщаних ґрунтів, яка передбачає визначення морфологічних ознак, кількісного зернового (гранулометричного) складу, складу мінералів і характеристики зернин піску за зовнішніми ознаками. Звернуто увагу на те, що головним у дослідженні пісків і піщаних ґрунтів є отримання репрезентативних проб для аналізу, що зумовлено значною природною неоднорідністю й сипучістю таких об’єктів.
Keywords: піски; гранулометричний склад; класифікація піщаних ґрунтів