Експертне дослідження щодо встановлення причин порушень у роботі трібовузлів двигунів внутрішнього згоряння - В. І. Федорченко; В. С. Ольхов; О. М. Панасенко (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2018)
Розглянуто види та причини порушень у роботі трибовузлів двигунів внутрішнього згоряння. Однією з основних причин цього є провертання підшипників ковзання (вкладишів) колінчастого вала через зношування їх елементів. Прийняття обґрунтованих заходів для запобігання катастрофічним видам зношування, таким як заїдання, глибокі подряпини та схоплювання, дозволить забезпечити надійну й безпечну роботу двигуна в процесі експлуатації.
Keywords: вкладиш; колінчастий вал; провертання; зношення; момент тертя; подряпини; двигун внутрішнього згоряння; трібовузол