Автоматизовані інформаційні системи як засіб забезпечення ефективності досудового розслідування - В. А. Журавель (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2015)
Розглянуто сучасні інформаційні системи в контексті забезпечення ефективності досудового розслідування, надано їх характеристику, визначено підходи до створення та можливості запровадження в судово-слідчу практику. Показано роль і переваги цих систем для збільшення якості слідчої діяльності, передусім її інтелектуальної складової, як-то: висунення й перевірка слідчих версій, планування розслідування, організація розшуку невідомого злочинця тощо.
Keywords: досудове розслідування; інформаційно-довідкова система; інформаційно-пошукова система; інформаційно-модельна система; інформаційно-консультативна система