Вплив цифрового середовища на розвиток і збереження мовного різноманіття - Мирошниченко, Володимир; Козубай, Інна (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2024)
Обґрунтовано вплив цифрового середовища на розвиток і збереження мовного різноманіття. Виокремлено загрози й перспективи розвитку мовного середовища в умовах глобалізації. Розглянуто як позитивну, так і негативну роль розвитку та збереження мов у сучасному світі, зважаючи на загрози сьогодення.
Keywords: цифрове середовище; мовне різноманіття; діджиталізація; соціальні мережі