Криміналістичні наукові дослідження Національної академії внутрішніх справ: доробок наукових шкіл (оглядова стаття) - Чернявський, Сергій; Юсупов, Володимир (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2021)
Проаналізовано розвиток криміналістичних досліджень наукових шкіл Національної академії внутрішніх справ (далі — НАВС). Показано роль керівників кафедр і провідних професорів НАВС у розвитку наукових досліджень; розкрито напрями криміналістичних досліджень наукових шкіл НАВС. Криміналістичні дослідження НАВС розвиваються за двома векторами — інноваційні дослідження нетрадиційних слідів злочину (школа професора М. В. Салтевського) і вдосконалення слідчої діяльності й методик розслідування злочинів (школа професора В. П. Бахіна).
Keywords: криміналістичні наукові дослідження; криміналістична наукова школа; кафедра криміналістики; Національна академія внутрішніх справ; криміналістика; судова експертиза