Об’єктивізація лабораторної діагностики гострої та хронічної алкогольної інтоксикації з використанням сучасних біохімічних маркерів - Л. М. Дереча; В. В. М’ясоєдов; В. В. Бондаренко (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2016)
Розглянуто проблеми алкогольної хвороби-патології, що отримала останнім часом значне поширення в багатьох країнах і займає третє місце серед причин смертності та інвалідності після серцево-судинних і онкологічних захворювань. Висвітлено основні питання патогенезу та діагностики найбільш поширених уражень внутрішніх органів алкогольної етіології, особливу увагу приділено лабораторним методам діагностики гострої та хронічної інтоксикації алкоголем.
Keywords: етанол; ацетальдегід; алкогольна інтоксикація; макроі мікроелементи; лабораторна діагностика; судово-медична експертиза