Визначення причиново-наслідкового зв’язку між неналежним облаштуванням технічними засобами організації дорожнього руху та настанням дтп - В. С. Ольхов (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2020)
Розглянуто проблемні питання, які виникають у експертів і судово-слідчих органів під час призначення та проведення комплексних судових дорожньо-технічних і автотехнічних експертиз (експертних досліджень). Запропоновано алгоритм проведення експертного дослідження під час визначення неналежного технічного стану та причиново-наслідкового зв’язку з виникненням ДТП. Визначено категорії фактичного й належного (нормативного) стану організації дорожнього руху. Наведено приклади визначення причинового зв’язку з ДТП за неналежного облаштування нерегульованих перехресть у межах призначеної комплексної судової дорожньо-технічної й автотехнічної експертизи за матеріалами кримінального провадження.
Keywords: дорожньо-транспортна пригода; нерегульоване перехрестя; технічні засоби; інженерне облаштування; зіткнення транспортних засобів