Можливості новітньої лабораторної системи RECOVER LFT для виявляння латентних слідів рук на гільзах, холодній і вогнепальній зброї - Воробей, Олена; Воробей, Оксана (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2024)
Проведено аналіз стану виявлення латентних слідів рук на поверхнях з металу в Україні та за кордоном. Приділено увагу проблемним пи-танням відновлення слідів рук на складних поверхнях (стріляних гіль-зах, вимитих металевих поверхнях (наприклад, зброї) тощо). Дослі-джено можливості новітньої лабораторної системи RECOVER LFT та особливості застосування методу рекаверу з виявлення латентних слідів рук на гільзах, холодній і вогнепальній зброї. Зазначений напрям є особливо актуальним в умовах воєнного стану в нашій країні.
Keywords: сліди рук людини; методи й засоби пошуку слідів; рекавер; гільзи; зброя