Можливості судово-ветеринарної експертизи у визначенні дефектів надання ветеринарної допомоги, які негативно вплинули на життя і здоров’я тварин - Яценко, Іван (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2025)
Розглянуто проблемні аспекти та запропоновано шляхи вирішення питань щодо можливостей судово-ветеринарної експертизи у визначенні дефектів надання вете-ринарної допомоги, які негативно вплинули на життя й здоров’я тварин, зокрема, з’я-совано підстави, об’єкти, предмет, суб’єкти, експертні завдання, які можуть бути розв’язані за допомогою судветекспертизи. Запропоновано нові дефініції: «ветери-нарна допомога», «дефекти надання ветеринарної допомоги», «невиконання або не-належне виконання професійних обов’язків працівником ветеринарної медицини».
Keywords: судово-ветеринарна експертиза; дефекти надання ветеринарної допомоги; можливості; життя і здоров’я тварин