Емодзі як складник гендерно маркованого мовлення - Піддубна, Наталія; Переяслов, Віталій; Русанова, Оксана (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2025)
Приділено увагу функціюванню емодзі як важливого засобу сучасної невербальної комунікації. Зокрема, розглянуто основні функції емодзі в тексті, схарактеризова-но відмінності їх застосування як невербального засобу комунікації в гендерно мар-кованому мовленні, окреслено вагомий потенціал дослідження емодзі в проєкції на лінгвоекспертологію.
Keywords: гендерно марковане мовлення; емодзі; невербальні засоби комунікації; лінгвоекспертологія