Стратегія визначення таксономічної належності об’єкта під час молекулярно-генетичних досліджень об’єктів рослинного походження - Бабченко, Анна; Милостива, Дар’я (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2025)
Розглянуто сучасні підходи до визначення таксономічної належності об’єктів рос-линного походження під час проведення молекулярно-генетичних досліджень. Про аналізовано основні методи, зокрема ДНК-баркодинг, ПЛР-аналіз і секвенування но-вого покоління, які забезпечують високу точність класифікації. Дійдено висновку, що впровадження єдиної стратегії визначення таксономічної належності з урахуван-ням міжнародного досвіду сприятиме підвищенню достовірності судово-експерт-них досліджень і гармонізації їх з європейськими стандартами.
Keywords: молекулярно-генетичні дослідження; таксономічна належність; рослинні об’єкти; ДНК-баркодинг; криміналістика; судова експертиза