Підходи до визначення давності настання смерті - В. О. Ольховський; Е. К. Григорян; М. С. Мирошниченко (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2020)
Розглянуто основні підходи та виявлено проблеми, що виникають під час визначення давності настання смерті, запропоновано шляхи уникнення цих проблем. За результатами аналізу наукових праць за цією тематикою встановлено, що можна, досліджуючи післясмертні зміни у певний відомий проміжок часу, який минув з моменту настання смерті, з’ясувати, що ці зміни мали різну вираженість через вплив факторів навколишнього середовища, і визначити фактори, що істотно вплинули на післясмертні зміни. Проведено огляд сучасних методів визначення давності настання смерті та запропоновано способи подальшого вдосконалення визначення давності настання смерті.
Keywords: судова медицина; судово-медична експертиза; давність настання смерті; танатологія