Функціонування реєстрів судових експертів в окремих державах європи - К. А. Шуневич (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2021)
Здійснено загальний огляд ведення реєстрів судових експертів у Франції, Великій Британії, Польщі, Литві та Чехії. Проаналізовано вимоги до осіб, які бажають бути включеними у такі реєстри, процеду-ру й особливості реєстрації судових експертів. Визначе-но суб’єктів упорядкування та ведення таких реєстрів. Обґрунтовано висновок про доцільність ведення реєстрів судових експертів.
Keywords: реєстр судових експертів; список судових експертів; судовий експерт; кваліфікація судового експерта; експерт ad hoc