Міжнародна співпраця у сфері судової експертизи: іноземний досвід і перспективи в Україні - Панькулич, Вікторія; Попович, Марія (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2025)
Розглянуто актуальні питання міжнародної співпраці у сфері судової експертизи, зокрема досвід іноземних країн в організації експертної діяльності та його значення для України. Проаналізовано участь українських установ у міжнародних асоціаціях (таких, як Інтерпол, Європол та Європейська мережа інститутів судової експер-тизи), а також перспективи подальшої інтеграції. Окрему увагу приділено необ-хідності створення єдиних баз даних, акредитації лабораторій за міжнародними стандартами та включення українських експертів до міжнародних місій. Підкрес-лено значення міжнародного обміну знаннями для підвищення ефективності судо-во-експертної системи в Україні.
Keywords: експертна служба; Україна; міжнародна співпраця