Вплив військових дій на ґрунти України - Скороходов, Микита; Топчій, Валерія; Смирнов, Олександр (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2025)
Розглянуто негативний вплив війни на ґрунти України: руйнування ґрунтового по-криву, хімічне забруднення, зниження біологічної активності й мінна небезпека.
Keywords: деградація ґрунтів; забруднення; мікрофлора; мінна небезпека; ерозія; агроекосистема