Судове мистецтвознавче дослідження творів живопису - А. О. Долуда; О. С. Пукліч; Т. С. Романенко; О. С. Дробишева (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2018)
Розглянуто особливості проведення та основні напрями дослідження об’єктів мистецтвознавчої експертизи, а саме творів живопису. Доведено необхідність для експерта знати технологію створення творів живопису. Розглянуто різні види кракелюру та його походження. Визначено критерії для встановлення часу створення твору, його автентичності. Зазначено необхідність проведення комплексних досліджень.
Keywords: мистецтвознавче дослідження; твори живопису; автентичність; кракелюр; художній рівень; технологічні особливості