Оптимізація міжвідомчої взаємодії судово-експертних установ міністерства юстиції україни та міністерства охорони здоров’я україни при здійсненні судово-експертної діяльності - А. І. Лозовий; Л. М. Дереча; В. В. М’ясоєдов; В. О. Ольховський (Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», 2015)
Розглянуто особливості діяльності судово-експертних установ Міністерства юстиції України та Міністерства охорони здоров’я України, методологічні питання проведення комплексної судово-медичної, судово-криміналістичної й судово-автотехнічної (транспортно-трасологічної) експертизи, шляхи оптимізації міжвідомчої взаємодії при здійсненні судовоекспертної діяльності цих судово-експертних установ, правові та організаційні проблеми регулювання їх судово-експертної діяльності. Звернуто увагу на необхідність її удосконалення шляхом підвищення правового забезпечення й ефективності існуючої системи організації судово-експертної діяльності судово-експертних установ Мін’юста України та МОЗ України.
Keywords: судово-експертна діяльність; науково-дослідні установи Міністерства юстиції України; обласні судово-медичні бюро Міністерства охорони здоров’я України; комплексні експертизи, наукова діяльність